CRYO TONING

cryo billen benen

Toning

Naast vet verwijderen is de onze behandeling enorm effectief gebleken om de huid te verstrakken en verstevigen. Kou stimuleert de aanmaak van huid eigen bouwstoffen en ook cellulite kan zichtbaar worden verminderd.

 

Hoe werkt CryoToning?

De behandeling zorgt middels kou voor vaat- vernauwing in de huid. Vaatvernauwing zorgt voor de activering en vorming van actine-spanningsvezels , welke vooral prominent aanwezig zijn in fibroblasten. Actine-spanningsvezels zijn noodzakelijk voor de vorming en het onderhoud van cellen en de bindweefselmatrix. De bindweefselmatrix bestaat met name uit langgerekte, vezelachtige eiwitten zoals collageen, fibronectines en elastines.

Belangrijk gegeven is dat vaatvernauwing kan leiden tot vaatverwijding wanneer weefsel temperaturen onder de 15 ° C worden bereikt. Vaatverwijding bereikt een maximum bij een weefseltemperatuur van 0 ° C. Vaatverwijding zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie, wat nieuwe haarvaatjes (de kleinste vaatjes in het lichaam) doet vormen. Deze nieuwe haarvaatjes stimuleren bindweefselcellen, voornamelijk de fibroblasten. Stimulatie van de fibroblasten leidt tot een verhoging van de elastine biosynthese, collageen en hyaluronzuur. Deze zijn verantwoordelijk voor de algemene huidkwaliteit en elasticiteit.

Kort gezegd, de kou heeft een tweeledige functie. In eerste instantie verbetert het de bindweefselmatrix. Ten tweede werkt kou door op fibroblasten, welke nieuw collageen en elastine aanmaken. Dit zorgt voor een frissere en jongere uitstraling van de huid.

 

Behandelzones

Wat kan de CryoSkin voor jou betekenen.

 •  Hals
 •  Decolleté
 •  Hals
 •  Gezicht
 •  Armen
 •  Borsten
 •  Billen
 •  Dijen
 •  Heupen
 •  Kuiten

 

Hoe werkt de Cellulite behandeling?

 • Cellulite, ook bekend als ‘sinaasappelhuid’, ontstaat door een verhoogd aantal vetcellen in het onderhuids bindweefsel, de zogenaamde subcutis. De bindweefselschotten (ligamenten) waarmee de subcutis verbonden is aan de eigenlijke huid, de dermis hebben een bepaalde lengte. Hierdoor kunnen bij overtolligheid vetcellen boven de ligamenten verschijnen wat resulteert in de bobbelige structuur welke zo typerend is voor cellulite. Een teveel aan vetcellen zorgt voor geleidelijke vernauwing van de bloedvaten met als gevolg een steeds mindere bloedcirculatie en vochtafvoer. Vet, afvalstoffen en vocht zullen steeds moeizamer worden afgevoerd, hierdoor ontstaat verharding en bobbelige oneffenheid van het bindweefsel.

  Cryotherapie zal bijdragen aan een sterk verbeterde circulatie doordat het blokkades in de huid opheft. Een verbeterde circulatie zorgen voor een betere toevoer van zuurstof naar de huid en effectievere afvoer van afvalstoffen van de huid. Doordat de huid tevens aangespoord wordt nieuwe haarvaatjes aan te leggen zal huideigen collageen aangemaakt worden. Hierdoor wordt de huid steviger, gladder en vooral gezonder!

  Alvorens over te gaan tot de behandeling wordt vastgesteld in welk stadium de cellulite zich bevindt; 1ste graads zachte cellulite (adipose cellulite), 2e graads harde cellulite (aqueous cellulite) of 3e graads oedemateuze cellulite (fibrous cellulite).

  Afhankelijk van de diagnose kan gekozen worden voor CryoToning huidverbeterende behandelingen een- tot tweemaal per week, al dan niet in combinatie met CryoSlimming behandelingen (max eens per twee weken).

 

Meer weten?

Neem contact op met Hilde Goemaere via 057 36 38 09 of info@revivalhouse.be.
U kunt ook het contactformulier invullen of online een afspraak maken.